Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Hoge Raad: verplicht einde aan slapend dienstverband


8 november 2019

Vandaag, op 8 november 2019, heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een slapend dienstverband in beginsel moet worden beëindigd als de werknemer dat wenst en de werkgever geen belang heeft bij het voortzetten van de arbeidsovereenkomst.

Van een ‘slapend dienstverband’ is sprake wanneer een langdurig arbeidsongeschikte werknemer niet meer werkzaam is en geen loon meer ontvangt, maar door de werkgever toch in dienst wordt gehouden om te voorkomen dat de transitievergoeding moet worden betaald.

Door de uitspraak van de Hoge Raad kun je nu als werknemer bij je werkgever afdwingen dat hij de transitievergoeding betaalt. Je werkgever kan overigens voor het betalen van de transitievergoeding compensatie aanvragen bij het UWV.

Wacht niet langer en kom in actie!

Is in jouw geval ook sprake van een slapend dienstverband en weigert je werkgever het dienstverband te beëindigen om te voorkomen dat hij de transitievergoeding moet betalen? Neem dan direct contact op met onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag via ons contactformulier.

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
  • Jarenlange ervaring in ontslag- en arbeidsrecht.
  • Slagvaardige en snelle behandeling van uw zaak.
  • Adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland.
  • Zeer voordelige tarieven - geen torenhoge advocaatkosten.
stel gratis
uw vraag online
 
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam