088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Werkgevers

Ontslaan - niet leuk, wel noodzakelijk


Als werkgever ontkomt u soms niet aan het ontslaan van werknemers. Bijvoorbeeld als sprake is van een disfunctionerende werknemer of in tijden van bedrijfseconomische tegenvallers. Het is daarbij van belang dat het ontslag op een zorgvuldige wijze plaatsvindt, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ontslagredenen
U kunt om de volgende redenen uw medewerker ontslaan:

Ontslagprocedures
Voordat u uw werknemer kunt ontslaan, zult u een ontslagprocedure moeten doorlopen. Er zijn twee soorten ontslagprocedures:

Daarnaast kan de arbeidsovereenkomst eindigen door een zogenaamd wederzijds goedvinden. U maakt dan samen met uw werknemer afspraken over de voorwaarden waaronder het dienstverband wordt beëindigd. Hier komt dus geen kantonrechter of UWV aan te pas.

Ontslagbegeleiding
Om te voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, is het belangrijk dat het ontslag van uw werknemer goed wordt voorbereid en de juiste strategie wordt gevolgd.

In veruit de meeste gevallen slagen wij erin om door middel van onderhandelingen met de werknemer de zaak op te lossen. Soms lukt het niet om de zaak zonder procedure op te lossen. U kunt dan een procedure bij de kantonrechter of UWV starten. Ook in die procedures staan wij u bij. Uw zaak is bij de arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum in goede handen.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslag

  • Bepaal altijd eerst de strategie.
  • Voorkom onnodig hoge ontslagvergoeding. Laat u daarom op tijd adviseren.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam