088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Ontslagredenen

Goede onderbouwing noodzakelijk


Het ontslaan van een werknemer vereist een goede voorbereiding. De kans dat uw werknemer daadwerkelijk wordt ontslagen, hangt in grote mate af van de feiten en omstandigheden die als reden(en) voor het ontslag worden aangevoerd.

Als u een werknemer wilt ontslaan, heeft u daar een goed onderbouwde reden voor nodig. In een ontslagprocedure moet u namelijk de reden van het ontslag kunnen aantonen. Er zijn meerdere ontslagredenen.

Niet elke reden is voldoende voor ontslag. Voor meer informatie klikt u hieronder op een aantal in de wet genoemde ontslagredenen:

Het Juridisch Centrum helpt
Laat u informeren over de mogelijkheden om uw werknemer te kunnen ontslaan. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum leggen u in duidelijke taal uit wat de mogelijkheden in uw situatie zijn en op welke wijze een oplossing kan worden gerealiseerd.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij voorgenomen ontslag

  • Ga niet overhaast te werk, bereid een ontslag zorgvuldig voor.
  • Zorg voor goede onderbouwing van de ontslagreden.
  • Laat u adviseren over de do's and dont's bij een ontslag.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam