088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Verstoorde arbeidsrelatie

Arbeidsconflict


Zorgt een van uw werknemers voor een vervelende werksfeer? Is er een conflict tussen een van uw werknemers en zijn collega of leidinggevende? Dat is een lastige situatie, want het verminderd de arbeidsproductiviteit en zorgt voor onrust op de werkvloer.

Botsende karakters
Meestal vloeit een verstoorde arbeidsrelatie voort uit een botsing van karakters tussen de werknemer en zijn leidinggevende of collega. Ook kan het zijn dat er een verschil van mening bestaat over de wijze waarop het werk moet worden uitgevoerd.

Conflict oplossen
U heeft als werkgever de verplichting om een conflict op de werkvloer op te lossen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een mediator in te schakelen of de betreffende werknemer (voor zover mogelijk) te herplaatsen. Blijft het conflict en/of de verstoorde arbeidsrelatie ondanks uw inspanningen bestaan dan heeft u meestal voldoende redenen om uw werknemer te ontslaan.

Aantonen
Voordat u uw werknemer kunt ontslaan vanwege een verstoorde arbeidsrelatie, zult u aannemelijk moeten maken dat de werknemer voor problemen zorgt. U doet er verstandig aan de werknemer uit te nodigen voor een gesprek, waarin u duidelijk maakt dat het gedrag van de werknemer onacceptabel is. Vervolgens bevestigt u de inhoud van het gesprek in een brief, die vaak de vorm van een waarschuwing heeft. Deze gang van zaken kan zich – afhankelijk van de ernst van de gedragingen – een aantal keren herhalen.

Ontslag
Nadat uw werknemer voldoende is gewezen op zijn houding en gedrag kunt u overgaan tot het ontslag van uw werknemer. U kunt dan een ontslagprocedure starten bij de kantonrechter. Een andere mogelijkheid is om te proberen het dienstverband te beëindigen met wederzijds goedvinden. Op grond van de wet bent u bij ontslag wegens een verstoorde arbeidsrelatie een transitievergoeding verschuldigd. Daarop kan alleen een uitzondering worden gemaakt, als de arbeidsrelatie is verstoord door ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer.

Let op!
Is er sprake van een arbeidsconflict tussen u en uw werknemer? Maak uw bezwaren over het gedrag op tijd kenbaar en leg waarschuwingen en gemaakte afspraken schriftelijk vast. Om zoveel mogelijk kans te maken in een ontslagprocedure is het van belang dat u een goed dossier heeft opgebouwd. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum adviseren u hoe u een  dossier opbouwt en staan u bij in een eventuele procedure.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)!

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij verstoorde arbeidsrelatie

  • Spreek de werknemer op tijd aan.
  • Leg  waarschuwingen en afspraken schriftelijk vast.
  • Laat de zaak niet voortslepen, onderneem actie!
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam