088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Verwijtbaar handelen of nalaten

Alternatief voor ontslag op staande voet


In de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) die in 2015 is ingevoerd, is een nieuwe ontslaggrond opgenomen: verwijtbaar handelen of nalaten dat dermate mate ernstig is dat van de werkgever niet kan worden gevergd dat de arbeidsovereenkomst nog langer voortduurt.

Uit de wetsgeschiedenis blijkt dat hier onder meer onder wordt verstaan:

  • handelen dat ook een ontslag op staande voet zou rechtvaardigen. Bij ontbinding kiest de werkgever er dan dus bewust voor de werknemer niet op staande voet te ontslaan, maar om ontbinding te vragen wegens verwijtbaar handelen of nalaten. Bij ontbinding wegens zo’n reden die ook een ontslag op staande voet zou rechtvaardigen, heeft een werknemer meestal geen recht op een WW-uitkering.
  • niet meewerken aan de re-integratie door werknemer in geval van arbeidsongeschiktheid.

Uit de toekomstige rechtspraak zal moeten blijken op welke wijzigde norm “verwijtbaar handelen of nalaten” wordt ingevuld. En wat daar nog meer onder wordt verstaan, behalve de hiervoor genoemde redenen.

De route van ontbinding wegens verwijtbaar handelen of nalaten kan dus in de praktijk gebruikt worden als alternatief voor een ontslag op staande voet. Bijvoorbeeld als er twijfel is of het gedrag van de werknemer wel ernstig genoeg is voor een ontslag op staande voet.

Bij ontslag wegens verwijtbaar handelen moet in beginsel wel een transitievergoeding worden betaald, maar niet als het gaat om ernstig verwijtbaar handelen. Wat het verschil is tussen “gewoon” verwijtbaar handelen en “ernstig” verwijtbaar handelen, zal ook uit de toekomstige rechtspraak moeten blijken.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam