088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-20.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Schorsing en non-actiefstelling

Uw werknemer mag niet meer werken


Heeft uw werknemer iets gedaan of nagelaten dat niet door de beugel kan? Dan kunt u uw werknemer op non-actief stellen of schorsen. Voor deze ingrijpende maatregel moet u wel goede redenen hebben.

Gedragingen werknemer
Mogelijk heeft u te maken met gedragingen van uw werknemer waarvoor u de betrokken werknemer wilt ontslaan. Maar soms is het nodig om uit te zoeken of u daarvoor een gegronde reden heeft. In de tussentijd wilt u dat uw werknemer zijn werkzaamheden niet meer verricht en niet meer op de werkvloer verschijnt. U gaat dan over tot het schorsen van uw werknemer.
Gedurende die periode doet u nader onderzoek naar de gedragingen van de betrokken werknemer. Houdt u er rekening mee dat de schorsing een tijdelijk karakter kent. Nadat nader onderzoek heeft plaatsgevonden beslist u of u de werknemer weer toelaat op de werkvloer of ontslaat.

Voorbeelden
Veel voorkomende situaties die leiden tot een schorsing zijn:

  • een verdenking dat een werknemer zich schuldig heeft gemaakt aan een dringende reden;
  • een onhoudbare situatie op de werkvloer (bijvoorbeeld als er sprake is van een arbeidsconflict) en
  • de periode voorafgaande aan een ontslagprocedure.

Doorbetalen loon
Houdt u er rekening mee dat u tijdens de non-actiefstelling of schorsing wel het loon van uw werknemer moet doorbetalen.

Let op
U kunt uw werknemer niet schorsen of op non-actief stellen en dit als reden gebruiken om het dienstverband te beëindigen. Voert u de schorsing of non-actiefstelling toch als argument aan in een ontslagprocedure, dan zal de kantonrechter dit in uw nadeel uitleggen. Concreet betekent dit dat het verzoek tot ontslag kan worden afgewezen, of dat – in geval van ontslagprocedure bij de kantonrechter – het dienstverband wordt beëindigd met een hoge ontslagvergoeding. Voorzichtigheid is dus geboden.

Hulp nodig
Wilt u uw werknemer schorsen en vraagt u zich hoe u dit moet aanpakken? Het is verstandig dat u zich goed laat adviseren. Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij schorsing

  • Zorg voor een goed onderbouwde reden voor schorsing.
  • Bevestig de schorsing schriftelijk.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland! Groningen Leeuwarden Assen Zwolle Almelo Zutphen Arnhem 's Hertogenbosch Roermond Maastricht Breda Dordrecht Middelburg Rotterdam Utrecht 's Gravenhage Alkmaar Haarlem Amsterdam