088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Beëindigings- of vaststellingsovereenkomst

Het ontslagdocument


Bent u ontslagen? Of is uw werkgever van plan uw arbeidsovereenkomst te beëindigen? Uw werkgever wil dan meestal onderhandelen en afspraken maken over uw ontslag. Die afspraken moeten dan worden vastgelegd in een zogenaamde beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst,  genoemd.

Wederzijds goedvinden
Als u en uw werkgever afspraken maken over de beëindiging van uw dienstverband dan is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Aan een ontslag met wederzijds goedvinden zitten allerlei haken en ogen. Klikt u hier voor meer informatie over de gevolgen en risico’s.

Vastleggen afspraken
Het is belangrijk dat alle afspraken over uw ontslag goed worden vastgelegd en dat u de ontslagvergoeding krijgt waar u recht op heeft. De afspraken moeten uiteindelijk op de juiste wijze worden vastgelegd in de beëindigingsovereenkomst zodat er achteraf geen discussie meer over gevoerd kan worden. Ook voor het veiligstellen van uw WW-uitkering is het noodzakelijk dat  de beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst juridisch correct is opgesteld.

Afspraken
U maakt met uw werkgever tal van afspraken. De belangrijkste afspraken worden gemaakt over:

 • het veiligstellen van uw WW-rechten;
 • de ontslagdatum;
 • de ontslagvergoeding;
 • een eventuele vrijstelling van werk met behoud van loon;
 • de uitbetaling van het vakantiegeld;
 • de uitbetaling van het loon over de opgebouwde niet-genoten vakantiedagen en
 • de toepasselijkheid van het concurrentiebeding en/of relatiebeding.

Hulp bij ontslag
U kunt de afspraken in de beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst met uw werkgever maar één keer maken. Goed juridisch advies en het eventueel inschakelen van een scherpe onderhandelaar zijn dus van groot belang. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum geven u advies en onderhandelen voor u met uw werkgever over de ontslagvoorwaarden.

Let op!

Bent u al akkoord gegaan met een beëindigingsovereenkomst dan wel vaststellingsovereenkomst? En hebt u daar spijt van? Afhankelijk van de situatie kunnen wij binnen twee of drie weken na de ondertekening de overeenkomst voor u ontbinden. Daarna kunnen wij voor u onderhandelen over betere ontslagvoorwaarden of ervoor zorgen dat u in dienst blijft. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (bel vrijblijvend).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslag

 • Ga nergens mee akkoord.
 • Onderteken niets.
 • Houd u beschikbaar voor werkzaamheden.
 • Laat u vrijblijvend adviseren door onze arbeidsrechtjuristen.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam