088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Sneller een vast contract


U hebt sneller dan in het oude recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. En de werkgever moet u tijdig laten weten of uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wel of niet verlengd wordt.Voor de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geldt de zogenaamde ketenregeling. De nieuwe ketenregeling kan als volgt worden samengevat: 3 x 2 x 6. Dit houdt het volgende in:

  •  3   maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd.
  •  2   van in totaal maximaal twee jaar (was voorheen drie jaar).
  •  6   de keten wordt pas onderbroken door een pauze van minstens 6 maanden (was voorheen 3 maanden).

De rechten van werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd worden ook nog op de volgende punten uitgebreid:

  • Als de keten van arbeidsovereenkomsten twee jaar heeft geduurd, heeft u recht op een transitievergoeding.
  • De werkgever moet een maand voordat de arbeidsovereenkomst afloopt, laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet. Doet de werkgever dat niet, of niet op tijd, dan heeft u recht op een schadeloosstelling.
  • Voor een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gelden aanvullende eisen. Als het beding niet aan die eisen voldoet, is het nietig.

Als een of meer van uw arbeidsovereenkomsten van bepaalde tijd voor 1 juli 2015 zijn ingegaan en de werkgever laat u na 1 juli 2015 weten dat de arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, gelden er overgangsregels. Als u zich afvraagt of uw werkgever inderdaad niet hoeft te verlengen, kunt u het beste contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.

Heeft uw werkgever niet tijdig aangezegd of uw arbeidsovereenkomst wordt verlengd ? En heeft u daarom recht op een schadeloosstelling? Wij kunnen deze schadeloosstelling voor u incasseren tegen lage tarieven.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.

Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam