088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Loon

Problemen met uitbetaling


Als werknemer moet u werkzaamheden verrichten. Daar staat dan tegenover dat uw werkgever verplicht is om op de gebruikelijke tijdstippen het loon aan u te betalen. Immers, geen arbeid geen loon!

Voorkomende situaties
Meestal verloopt de loonbetaling vlekkeloos. Om verschillende redenen kunnen er toch problemen ontstaan. Dit zijn meestal:

  • geen loonbetaling;
  • te late betaling en
  • een te laag loon.

Actie
Heeft u met één van deze situaties te maken, dan is het verstandig dat u uw werkgever zo spoedig mogelijk schriftelijk laat weten dat u aanspraak maakt op tijdige of volledige uitbetaling van het loon.

Mocht de werkgever aan uw verzoek geen gehoor geven dan is het van groot belang dat snel actie wordt ondernomen. In dat geval zult u een procedure bij de kantonrechter aanhangig moeten maken.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij loon

  • Handel snel.
  • Probeer altijd eerst met uw werkgever het probleem op te lossen.
  • Leg afspraken altijd schriftelijk vast.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam