088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Ontslagredenen

Waarvoor kan mijn werkgever mij ontslaan?


Er zijn meerdere ontslagredenen. Als uw werkgever van plan is om u te ontslaan, dan zal uw werkgever de ontslagreden aan de rechter of aan UWV voor moeten leggen. De rechter of UWV toetst of de ontslagreden geldig is en voldoende is onderbouwd. Dit is anders als u met uw werkgever afspraken heeft gemaakt over een ontslag met wederzijds goedvinden.

Niet elke reden is voldoende voor ontslag. Voor meer informatie klikt u hieronder op een van de ontslagredenen:

Het Juridisch Centrum helpt
Uw werkgever kan u niet zomaar ontslaan. Door het nieuwe ontslagrecht zijn de regels voor ontslag nog strenger geworden. Werkgevers moeten nu een nog beter dossier opbouwen dan voorheen. U bent pas ontslagen als uw werkgever een ontslagprocedure heeft doorlopen en in het gelijk wordt gesteld, of als u akkoord gaat met een ontslag met wederzijds goedvinden. Uw ontslag is dus nog geen uitgemaakte zaak. Het is daarom nooit verstandig om zomaar akkoord te gaan met uw ontslag. Laat u zich eerst informeren over uw situatie. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum leggen u vrijblijvend en in duidelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn in uw situatie en op welke wijze een oplossing kan worden gerealiseerd.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslag

  • Onderteken niets, ga nergens mee akkoord.
  • Houd u beschikbaar voor werk.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam