088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Ontslagprocedures

Kan mijn werkgever mij zomaar ontslaan?


Met de invoering van de WWZ is het voor een werkgever lastiger om een werknemer te kunnen ontslaan. Uw werkgever kan u dus niet van de een op de andere dag op straat zetten. Er zijn meerdere ontslagprocedures. In beginsel moeten de kantonrechter óf UWV oordelen over uw ontslag. Daarnaast kan de arbeidsovereenkomst ook worden beëindigd met wederzijds goedvinden, of als u van tevoren schriftelijk instemt met uw ontslag.

Voor meer informatie klikt u hieronder op één van de ontslagprocedures:

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden maakt u samen met uw werkgever afspraken over de voorwaarden waaronder u wordt ontslagen. In dit geval is er voor uw ontslag geen toestemming nodig van de kantonrechter of UWV. Voor meer informatie klikt u op de tekst ontslag met wederzijds goedvinden.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslag

  • Ga nergens mee akkoord.
  • Onderteken niets.
  • Houd u altijd beschikbaar voor werkzaamheden.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam