088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Ontslag via de Kantonrechter

Ontbindingsprocedure


Is uw werkgever niet tevreden over uw functioneren? Of is er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie?  Uw werkgever kan dan een ontslagprocedure starten bij de kantonrechter. Ontslag via de kantonrechter wordt een ontbindingsprocedure genoemd.

De ontbindingsprocedure
De ontbindingsprocedure start met het indienen van een verzoekschrift door uw werkgever bij de kantonrechter. Het verzoekschrift bevat in ieder geval:

  • de reden(en) waarom uw werkgever vindt dat het dienstverband moet worden ontbonden; de zogenaamde ontslagreden en
  • het verzoek aan de kantonrechter om de ontbinding van uw arbeidsovereenkomst op een zo kort mogelijke termijn uit te spreken, al dan niet onder het toekennen van een transitievergoeding.

Vervolgens wordt u door de kantonrechter in de gelegenheid gesteld om een verweerschrift in te dienen. Hierin kunt u uw ontslag aanvechten. Het verweerschrift bevat in ieder geval:

  • de reden(en) waarom u het niet eens bent met het ontbindingsverzoek en
  • een verzoek aan de kantonrechter om een transitievergoeding toe te kennen als de kantonrechter het ontbindingsverzoek toewijst en eventueel een verzoek om een aanvullende billijke vergoeding.

Het verzoekschrift en het verweerschrift worden mondeling behandeld op een zitting bij de kantonrechter. De kantonrechter stelt u en uw werkgever in de gelegenheid het verzoek- en verweerschrift mondeling toe te lichten Ook stelt de kantonrechter vragen aan beide partijen.

Uitspraak
De kantonrechter zal u en uw werkgever vaak in de gelegenheid stellen alsnog een schikking te treffen. Wanneer partijen geen schikking treffen, doet de kantonrechter uitspraak.

Als de kantonrechter het ontbindingsverzoek toewijst dan zal hij meestal een transitievergoeding toekennen. Als de kantonrechter van oordeel is dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld, kan hij daarnaast nog een billijke vergoeding toekennen. De kantonrechter kan het ontbindingsverzoek ook afwijzen. In dat geval blijft de arbeidsovereenkomst in stand.

Meestal doet de kantonrechter binnen twee weken na de mondelinge behandeling uitspraak.

Schikken of procederen
Vaak zal uw werkgever, voordat hij een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter start, aan u een ontslagvoorstel aanbieden. Gaat u hiermee, na eventuele onderhandelingen, akkoord dan is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Uw zaak is dan geschikt.

Uw werkgever zal meestal aan een schikking de voorkeur geven vanwege de onzekerheden die een ontbindingsprocedure met zich meebrengt. Ook de kosten en de duur van een ontbindingsprocedure zijn redenen waarom uw werkgever kan kiezen voor een schikking.

Let op!
De uitkomst van een ontbindingsprocedure kan grote gevolgen voor u hebben: het verlies van uw baan en mogelijk ook het verlies van uw WW-uitkering. Het is dus van groot belang dat u zich goed laat adviseren. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum helpen u als uw werkgever het dienstverband door een ontbindingsprocedure wil beëindigen. Zij stellen in overleg met u het verweerschrift op en vertegenwoordigen u op de zitting.

Een door de werkgever ingediend ontbindingsverzoek hoeft overigens niet per se te leiden tot een procedure. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum nemen – na overleg met u – ruim voor de zittingsdatum contact op met uw werkgever om te onderzoeken of het geschil buiten de rechter om kan worden opgelost door het treffen van een schikking. Uiteraard heeft een schikking alleen zin als dat voor u tot een gunstig resultaat leidt.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam