088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Rechtsbijstandverzekering

Liever een persoonlijke benadering?


Verzekerd voor rechtsbijstand? Ook het Juridisch Centrum kan u helpen.
Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Wilt u zelf kiezen wie uw zaak behandelt? Dat kan. Als het Juridisch Centrum uw belangen behartigt in een juridische procedure moet uw verzekeraar onze kosten betalen.

Zelf uw jurist of advocaat kiezen
Rechtsbijstandsverzekeraars hebben juristen en advocaten in dienst. De verzekeraar wil graag dat zo’n interne jurist of advocaat uw zaak behandelt. Dit is voor de verzekeraar namelijk veel goedkoper dan als u zelf een advocaat of jurist kiest. Maar misschien wilt u helemaal niet dat een interne jurist of advocaat uw zaak behandelt. U wilt liever zelf kiezen. Of wellicht is uw zaak al in behandeling bij een rechtsbijstandsverzekeraar, maar bent u daar niet tevreden over. U mag dan zelf kiezen welke advocaat of jurist uw belangen behartigt.

Uw rechtsbijstandverzekeraar betaalt de kosten voor de door u gekozen advocaat of jurist
Tot voor kort boden verzekeraars alleen de vrije advocaatkeuze in zaken, waarin de bijstand van een advocaat verplicht is. Dat zijn bijvoorbeeld consumentenzaken met een belang boven de € 25.000.

Een verzekerde van DAS Rechtsbijstand wilde zijn zaak – een arbeidsrechtelijke kwestie – niet door DAS Rechtsbijstand laten behartigen, maar door een door hemzelf hem gekozen advocaat. DAS Rechtsbijstand wilde de kosten van deze advocaat niet betalen. DAS Rechtsbijstand stelde zich op het standpunt dat bij procedures in arbeidszaken er geen verplichting bestaat van bijstand door een advocaat. Maar na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie en een daarop volgende uitspraak van de Hoge Raad werd DAS Rechtsbijstand veroordeeld tot het vergoeden van de kosten van de door de verzekerde ingeschakelde advocaat.

Zodra het komt tot een gerechtelijke of administratieve procedure bent u dus niet verplicht uw zaak door een interne jurist of advocaat van de verzekeraar te laten behandelen. Als u op dat moment een advocaat of jurist wilt inschakelen die niet werkzaam is voor de rechtsbijstandsverzekeraar dan moet de verzekeraar dit toestaan. De verzekeraar moet de kosten van de jurist of advocaat ook vergoeden.

Dus, u heeft een rechtsbijstandverzekering, maar wilt toch zelf een jurist kiezen of gebruik maken van een second opinion? Wacht dan niet te lang en neem contact op met het Juridisch Centrum.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam