Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

SNELLER EEN VAST CONTRACT

Je hebt sneller dan in het oude recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. En de werkgever moet je tijdig laten weten of uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wel of niet verlengd wordt.

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Voor de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geldt de zogenaamde ketenregeling. De nieuwe ketenregeling kan als volgt worden samengevat: 3 x 2 x 6. Dit houdt het volgende in:

  • 3 maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd.
  • 2 van in totaal maximaal twee jaar (was voorheen drie jaar).
  • 6 de keten wordt pas onderbroken door een pauze van minstens 6 maanden (was voorheen 3 maanden).

De rechten van werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd worden ook nog op de volgende punten uitgebreid:

  • Als de keten van arbeidsovereenkomsten twee jaar heeft geduurd, heb je recht op een transitievergoeding.
  • De werkgever moet een maand voordat de arbeidsovereenkomst afloopt, laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet. Doet de werkgever dat niet, of niet op tijd, dan heb je recht op een schadeloosstelling.
  • Voor een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gelden aanvullende eisen. Als het beding niet aan die eisen voldoet, is het nietig.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat. Bel 088 - 777 1010 (lokaal tarief)

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.