Ontslag met wederzijds goedvinden

Onderhandelen over je ontslag

Een dienstverband kan zonder tussenkomst van de kantonrechter of het UWV worden beëindigd. Meestal biedt je werkgever dan een ontslagvoorstel aan, vaak in de vorm van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. Ga je hiermee akkoord, dan is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Maar hoe is het geregeld met je recht op een WW-uitkering? En hoe zit het met (de hoogte van) je ontslagvergoeding? Onderteken niets, maar neem direct contact op met het Juridisch Centrum.

 • Informeel kantoor, werkzaam in heel Nederland
 • Onafhankelijke hulp bij ontslag
 • Arbeidsrechtjuristen met jarenlange ervaring, gespecialiseerd in ontslagrecht
 • Persoonlijke en doortastende werkwijze
 • Zeer voordelige tarieven, geen torenhoge advocaatkosten
 • Deskundig advies, in begrijpelijke taal

Neem contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur. Bel 088 777 1010 of vul het contactformulier in.

Advies bij ontslag wederzijds goedvinden

De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum adviseren en helpen werknemers die met ontslag bedreigd worden. Wij controleren of de in de beëindigingsovereenkomst vastgelegde voorwaarden redelijk zijn, of ze juridisch juist zijn opgesteld en of uit de vaststellingsovereenkomst blijkt dat je rechten op een WW-uitkering zijn veiliggesteld. Daarnaast kunnen wij namens jou onderhandelen met je werkgever over betere voorwaarden.
Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in ontslagrecht. Wij adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland. Dus waar je ook woont, wij helpen je graag.

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

"Superstrakke afhandeling van een gevoelige ontslagprocedure. Heftig door een lastige en trage tegenpartij. Mijn jurist was zeer doortastend en duidelijk naar de tegenpartij en geduldig op belangrijke momenten. Er was altijd goed overleg en de jurist was heel helder in wat er moest gebeuren. Daardoor kon ik het aan hem overlaten, wat zeer prettig was."

A. Nijhoff uit Gelderland

Lees meer klantervaringen

Wederzijds goedvinden: de afspraken

Afspraken

Bij een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden moeten er met je werkgever afspraken worden gemaakt over de ontslagvergoeding. Daarnaast moeten er afspraken worden gemaakt over de uitbetaling van het loon over de niet-genoten vakantiedagen, vakantietoeslag, vrijstelling van werk, het afgeven van een positief getuigschrift, het concurrentiebeding, etc.

Jouw rechten als werknemer

Als je een ontslagvoorstel hebt gekregen, dan is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. De belangrijkste vragen hierbij zijn:

 • Is je ontslag onvermijdelijk?
 • Heb je na je ontslag recht op een WW-uitkering?
 • Is de ontslagvergoeding onderhandelbaar?
 • Hoe zijn de overige ontslagvoorwaarden geregeld?

Beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst

Uiteindelijk is het de bedoeling dat bij een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden alle ontslagvoorwaarden in een zogenaamde beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Deze overeenkomst moet op een juridisch correcte wijze opgesteld worden, onder andere om te voorkomen dat je je recht op een WW-uitkering verliest.

Al akkoord gegaan en spijt?

Ben je al akkoord gegaan met een beëindiging van het dienstverband? Heb je een vaststellingsovereenkomst ondertekend en heb je daar spijt van? Op grond van de wet heb je recht op een bedenktijd. Afhankelijk van de situatie kunnen wij daardoor binnen twee of drie weken na ondertekening de overeenkomst voor je ontbinden. Er kan dan mogelijk opnieuw worden onderhandeld over (betere) ontslagvoorwaarden.

Voordelen ontslag met wederzijds goedvinden

Het grote voordeel van een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden is dat er direct duidelijkheid bestaat over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Daarmee wordt ook een kostbare procedure bij de kantonrechter of UWV voorkomen.

Tips voor werknemers bij wederzijds goedvinden

 1. Onderteken niets, ga nergens mee akkoord;
 2. Ga niet zelf onderhandelen; win juridisch advies in;
 3. Maak geen gebruik van de door je werkgever aangeboden advocaat;
 4. Bel direct met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck.

"Uitstekend bijgestaan in de ontslagprocedure, m.n. wat betreft het aanpassen van de beëindigingsovereenkomst. De jurist communiceert helder en plezierig, heeft me betrokken bij alle stappen en heeft geprobeerd er een maximaal resultaat uit te halen. Voelde me echt gesteund in deze vervelende situatie."

Robert uit Amstelveen

Kosten advies arbeidsrechtjurist

Ook als je een rechtsbijstandsverzekering hebt of aangesloten bent bij een vakbond, kan het Juridisch Centrum vaak nog iets voor je betekenen. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent over je huidige advocaat of jurist, dan kun je een arbeidsrechtjurist van het Juridisch Centrum inschakelen. In veel gevallen mag je namelijk zelf kiezen door wie je je laat bijstaan. Je verzekering dient dan de kosten te betalen.

Laat je gratis adviseren

Wil je jouw beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst laten nakijken door een arbeidsrechtjurist? Wil je weten of jouw WW-rechten zijn veiliggesteld? Of wil je de onderhandelingen met je werkgever over de ontslagvoorwaarden uit handen geven? Neem contact op met het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur. Bel 088 777 10 10 (lokaal tarief) of vul ons contactformulier in. Het eerste advies is gratis.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.