Werkwijze

Echt voor jóúw recht

Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Onze juristen hebben jarenlange ervaring in arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Omdat wij zowel werknemers als werkgevers bijstaan, kunnen wij arbeidsrechtelijke vraagstukken vanuit beide invalshoeken beoordelen.

Beoordelingen

Klanten over ons

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Bij ons ben je geen nummer, maar een mens. Want arbeidsrecht gaat over mensen. Wij luisteren naar jouw verhaal en kijken graag wat we voor je kunnen betekenen. Bel gerust voor een eerste inschatting van jouw zaak. Ons eerste advies is gratis.

 • Arbeidsrechtjuristen met jarenlange ervaring
 • Specialisten in ontslagrecht
 • Voor werknemers én werkgevers in heel Nederland
 • Informeel kantoor met persoonlijke benadering
 • Snelle, efficiënte en resultaatgerichte werkwijze
 • Deskundige rechtshulp in begrijpelijke taal
 • Geen torenhoge advocaattarieven

Snel een gratis eerste advies

Als je een vraag hebt over een ontslag- of werksituatie, dan voorzien wij je van degelijk juridisch advies, in begrijpelijke taal. Je kunt je vraag online stellen, maar bellen kan ook. Je krijgt dan direct een arbeidsrechtdeskundige aan de lijn die jouw vraag meteen probeert te beantwoorden. Hierbij kijken we naar jouw wensen, de mogelijkheden in jouw situatie en de haalbaarheid ervan. In de meeste gevallen kun je direct verder met ons eerste gratis advies.

Uit handen geven - jouw persoonlijke jurist

Het kan zijn dat je de behandeling van jouw zaak uit handen wil geven. Bijvoorbeeld als je er met je werkgever of werknemer niet meer uit komt. In dat geval staan wij je graag bij.
Eerst krijg je van ons een goede indicatie van de te verwachten kosten. Of we maken een vaste prijsafspraak met je. Wij hanteren geen torenhoge advocaattarieven.

Vervolgens gaat een van onze arbeidsjuristen voor je aan de slag. In nauw overleg met jou behandelt de jurist jouw zaak. Je krijgt ook zijn mobiele telefoonnummer. Zo blijft het contact persoonlijk en spreek je altijd direct met degene die precies weet hoe jouw zaak ervoor staat. Jouw jurist streeft ernaar de zaak niet langer te laten duren dan nodig is. Hij komt echt op voor jóuw belangen en gaat voor het hoogst haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten.

Caroline, werknemer uit Zandvoort: “Vanaf het eerste contact erg tevreden over de werkwijze en de manier waarop ik steeds te woord ben gestaan. Het Juridisch Centrum heeft mij heel goed geadviseerd, het contact was steeds heel vriendelijk en ik kreeg duidelijke uitleg. Er is veel moeite gedaan om tot een goed eindresultaat te komen.”

Hans, werkgever uit Amsterdam: "Onze medewerkers vormen een cruciaal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Met veel aandacht en zorgvuldigheid gaan we met hen om en streven we naar een resultaatgerichte samenwerking. Maar soms schuurt het en daar moet je dan samen en op een respectvolle manier uitkomen. Het Juridisch Centrum is een juridische pijler en partner in onze bedrijfsvoering."

Nils uit Breda: “What you read is what you get. Geen verrassingen en gewoon ijzersterk advies. Ze houden zich aan hun afspraak, zijn realistisch en prettig in de omgang.“

Renee uit Haarlem: “Ik heb de juridische bijstand als prettig en steunend ervaren. Accuraat, daadkrachtig en met concreet resultaat. Heldere communicatie, goede bereikbaarheid en snelle actie.“

Bekijk meer klantervaringen en lees meer over het Juridisch Centrum en onze tarieven.

Neem contact op met het Juridisch Centrum

Heb je een vraag op het gebied van arbeidsrecht? Wil je deskundig advies over jouw ontslag- of werksituatie? Neem gerust contact op met het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online. Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Amstelveen. Bel dan voor een afspraak.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.
Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. “Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou. Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent.” Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.

 • 1970

  Ronald Smits

  Ronald Smits heeft vanaf 1998 bij verschillende werkgevers gewerkt als advocaat en jurist. Hij houdt zich sinds 2000 bezig met het arbeidsrecht.
 • 1979

  Joris van Vliet

  Joris van Vliet studeerde rechten en is sinds 2007 werkzaam als jurist. Hij begon in het effectenrecht, maar spitste zich vanaf 2008 toe op arbeidsrecht.
 • 1983

  Roelant van der Sanden

  Roelant van der Sanden heeft twee studies afgerond: Sociaal Juridische Dienstverlening (HBO) en Arbeidsrecht (WO). In 2012 begon hij zijn carrière.