Arbeidsconflict met je werkgever

Snel duidelijkheid als werknemer

Wanneer je met je (oud-)werkgever een geschil hebt en het wenselijk is dat op korte termijn een rechter daarover een uitspraak doet, kun je een kort geding aanspannen.

Geschillen die je als werknemer in arbeidsrechtelijke kwestie aan de kortgedingrechter kunt voorleggen, zijn onder meer:

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Heb je een geschil met je (oud-)werkgever en wil je snel duidelijkheid? Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) voor een gratis eerste advies.

Hulp voor werknemers met een geschil

Wanneer je als werknemer een geschil hebt met je (oud-)werkgever, dan kun je terecht bij het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht. Leg jouw situatie voor aan onze ervaren arbeidsrechtjuristen en ontvang snel een gratis en vrijblijvend eerste advies. Wij zoeken voor je uit of je een kort geding kunt aanspannen tegen jouw werkgever en helpen je daar dan graag bij. Als jouw (oud-)werkgever een kort geding tegen jou aanspant, kunnen wij je uiteraard ook bijstaan.

"Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft mij bijgestaan bij een conflict met mijn werkgever. Ik ben zeer te spreken over de snelle communicatie, adviezen en ondersteuning die ik heb gehad."

Martijn uit Lelystad

"In het conflict met mijn werkgever ben ik goed, vriendelijk, duidelijk en vooral eerlijk geholpen."

Inez uit Utrecht

"Ik ben uitstekend bijgestaan in deze lastige situatie. De communicatie was altijd helder, open en doelgericht, correct en snel, dit gaf mij een goed gevoel van vertrouwen. Ik raad iedereen met een arbeidsconflict het Juridisch Centrum aan."

Enzo uit Breda

"Ik ben heel goed bijgestaan door het Juridisch Centrum na een arbeidsconflict."

Gea uit Friesland

Lees meer klantervaringen

Spoedeisend belang

Om een kans van slagen te hebben in een kort geding procedure moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Dat is meestal het geval als jij als werknemer door het handelen of nalaten van je (oud-)werkgever ernstig (financieel) wordt benadeeld.

Procedurele gang van zaken

Een kort geding procedure begint met een dagvaarding. Vervolgens vindt er op korte termijn een mondelinge behandeling plaats, waarin jij en je (oud-)werkgever de standpunten bij de kortgedingrechter toelichten. De rechter stelt ook vragen. Meestal volgt binnen twee weken de schriftelijke uitspraak. Tegen de uitspraak kun je in hoger beroep bij het gerechtshof.

Uitspraak

De uitspraak van de rechter in een kort geding is een voorlopige voorziening. Dit betekent dat er sprake is van een voorlopige beslissing, waarbij de rechter vooral kijkt naar de onmiddellijke belangen van partijen. Meestal volgt binnen twee weken de schriftelijke uitspraak. Hoger beroep bij het gerechtshof is mogelijk.

In een uitgebreide procedure, de bodemprocedure, kun je de rechter vervolgens om een definitief oordeel vragen. In de praktijk komt het meestal niet zo ver en leggen partijen zich vaak neer bij de uitspraak van de kortgedingrechter.

Hulp voor werknemers met een geschil

Heb je een geschil met je (oud-)werkgever en wil je een kort geding aanspannen? Wil je weten hoe je het beste kunt handelen in jouw situatie? Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum voor een eerste gratis en vrijblijvend advies. Uiteraard kunnen wij je ook bijstaan als je (oud-)werkgever een kort geding tegen jou aanspant.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag via het contactformulier. Wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.