Ontslag door langdurig ziek zijn

Beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden

Ben je ziek en is een zogeheten beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden ter sprake gekomen? Dit komt regelmatig voor. Een reden hiervoor kan zijn dat je werkgever er geen vertrouwen in heeft dat jij na je herstel (weer) naar behoren zal functioneren. Omgekeerd kan het zo zijn dat jij zelf geen toekomstperspectief meer ziet bij je werkgever. Of grote moeite hebt met je re-integratieverplichtingen. Maar let goed op. Onderteken niets, maar neem contact op met het Juridisch Centrum:

  • Informeel juristenkantoor
  • Betrokken, ervaren arbeidsrechtjuristen
  • Onafhankelijk en gespecialiseerd in het ontslagrecht
  • Adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland
  • Persoonlijke, daadkrachtige werkwijze
  • Zeer voordelige tarieven, geen torenhoge advocaatkosten
  • Gratis eerste advies, in begrijpelijke taal

Bel voor een vrijblijvend, gratis eerste advies 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Recht op uitkering veiligstellen

Als je je medewerking verleent aan een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden en je bent bij einde dienstverband nog steeds ziek, dan is de kans bijzonder groot dat je je rechten op een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) verspeelt. Vanwege je ziekte ben je immers niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. En dat is nu juist één van de vereisten om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering. Ook voor een ziektewetuitkering (ZW-uitkering) kom je in dat geval zeer waarschijnlijk niet in aanmerking. Op het moment dat je met je werkgever een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden overeenkwam, was het namelijk te voorzien dat je ziek uit dienst zou kunnen gaan.

Roelant heeft mij goed geholpen bij mijn ontslag tijdens mijn ziekte. Hij toonde initiatief om contact te houden met mijn voormalig werkgever en regelde de zaak met de gewenste uitkomst. Dankzij hem heb ik gekregen waar ik recht op had!"
- Anoniem uit Limburg

Afspraken vastleggen

Je wilt voorkomen dat je je rechten op een WW-uitkering verliest. Daarom is het noodzakelijk dat je met je werkgever afspreekt dat het dienstverband pas wordt beëindigd nadat je je volledig hersteld hebt gemeld. Realiseer je goed dat je bij de beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden ook daadwerkelijk in staat moet zijn om te werken.

Het is verstandig om in een ontslagsituatie een deskundige in te schakelen die je bijstaat en die jouw belangen behartigt. Hij kan namens jou de onderhandelingen voeren, ervoor zorgen dat je uitkeringsrechten zoveel als mogelijk zijn veiliggesteld en de gemaakte afspraken op juridisch juiste wijze vastleggen in een beëindigingsovereenkomst. Ook kan hij je adviseren en informeren over zaken waar je zelf misschien (nog) niet aan gedacht hebt. 

Meer informatie over ontslag door langdurig ziek zijn?

Ben je ziek, maar wil je het dienstverband met je werkgever beëindigen? Heb je een vaststellingsovereenkomst van je werkgever ontvangen en wil je deze gratis laten nakijken door een van onze juristen? Wil je dat wij namens jou met je werkgever onderhandelen over de voorwaarden waaronder jouw dienstverband eindigt? Of heb je een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op. Onze juristen beoordelen jouw situatie en geven je een gratis eerste advies. Geheel vrijblijvend. Bel 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Wij adviseren en helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.