Ontslagrecht voor werkgevers

Ontslaan: niet leuk, soms wel noodzakelijk

Als werkgever wil of moet je soms een medewerker ontslaan. Bijvoorbeeld als je werknemer slecht functioneert of in tijden van bedrijfseconomische crisis. Maar je kunt een werknemer niet zomaar ontslaan; er zijn regels waaraan je je moet houden. Bovendien krijg je te maken met kosten, waaronder een ontslagvergoeding. Daarom is het raadzaam een ontslag goed voor te bereiden en je te laten adviseren door een ervaren arbeidsrechtjurist.

Heb je een vraag over ontslag? Neem vrijblijvend contact op met het Juridisch Centrum. Je krijgt direct een gratis eerste advies.

  • Informeel juristenkantoor voor werkgevers
  • Ervaren arbeidsrechtjuristen en specialisten in ontslagrecht
  • Onafhankelijke en betaalbare rechtshulp
  • Persoonlijke jurist die meedenkt en begeleidt, van begin tot eind
  • Snel juridisch advies in begrijpelijke taal

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online. Het eerste advies is gratis.

"Ik heb jullie hulp als zeer prettig ervaren en zal zeker andere collega's attenderen op jullie mogelijkheden en mijn positieve bevindingen delen."

Ondernemer uit de beautybranche

Snelle en praktische probleemoplossers

Ontslag vraagt om een goede strategie en zorgvuldige voorbereiding om risico’s te beperken en verrassingen te voorkomen. De ervaren arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum helpen werkgevers bij ontslagkwesties. Van een gratis eerste advies tot betaalbare persoonlijke ontslagbegeleiding gedurende het hele traject.
In veruit de meeste gevallen slagen wij erin om door onderhandelingen met de werknemer de zaak op te lossen. In sommige gevallen lukt het niet om een procedure bij het UWV of de kantonrechter te voorkomen. Ook dan staan wij je met raad en daad bij. Deskundig en snel. Met praktische oplossingen en in begrijpelijke taal.

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Rechtsgeldige ontslagreden

Als je een medewerker wil ontslaan, heb je een rechtsgeldige ontslagreden nodig. De meest voorkomende ontslagredenen zijn:

Ontslagprocedure: met of zonder tussenkomst van UWV of kantonrechter

Als je jouw werknemer wilt ontslaan, zul je een ontslagprocedure moeten doorlopen. Welke procedure van toepassing is, hangt af van de ontslagreden. Er zijn twee ontslagprocedures:

Het is ook mogelijk het dienstverband te beëindigen zonder tussenkomst van het UWV of de kantonrechter. De arbeidsovereenkomst wordt dan beëindigd met wederzijds goedvinden.

Kosten bij ontslag: ontslagvergoeding betalen aan je werknemer

Als werkgever maak je bij ontslag ook kosten. Je moet namelijk meestal een ontslagvergoeding betalen aan je werknemer als je het dienstverband wilt beëindigen: de transitievergoeding en mogelijk nog een billijke vergoeding.

Tips voor werkgevers

  1. Laat je al vanaf het moment dat je een werknemer wilt ontslaan juridisch adviseren;
  2. Bepaal altijd een strategie;
  3. Start parallel aan de onderhandelingen over het ontslag een procedure bij het UWV of de kantonrechter.

Gratis eerste advies voor werkgevers

Wil je weten hoe hoog de transitievergoeding is die je aan je medewerker moet betalen bij ontslag? Zoek je hulp bij het beëindigen van het dienstverband, zodat je zonder tussenkomst van het UWV of de kantonrechter uit elkaar kunt gaan? Ben je het oneens met de beslissing van het UWV na het doorlopen van een ontslagprocedure en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om het dienstverband van je werknemer alsnog te beëindigen? Wil je advies over jouw ontslagsituatie?

De ervaren arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum adviseren, begeleiden, onderhandelen en procederen. Neem vrijblijvend telefonisch contact op voor een eerste gratis advies.
Bel 088 – 777 10 10 of stel je vraag online. Wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.