Hulp bij ontslag

Goede begeleiding bij (dreigend) ontslag

Bij (dreigend) ontslag komt er plotseling veel op je af. Het is belangrijk om je te realiseren dat je pas ontslagen bent als je werkgever een ontslagprocedure heeft doorlopen en daarin in het gelijk is gesteld. Of als met jou afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden van het ontslag.

Heb je te maken met (dreigend) ontslag? Onderteken niets, maar neem direct contact op met de ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum. Wij beoordelen geheel vrijblijvend jouw situatie en/of ontslagvoorstel en geven je een kosteloos eerste advies.

 • Informeel juristenkantoor
 • Ervaren arbeidsrechtjuristen en specialisten in ontslagrecht
 • Onafhankelijke, persoonlijke rechtshulp
 • Betaalbare juridische bijstand in begrijpelijke taal
 • Gratis eerste advies voor werknemers

Neem vrijblijvend contact op met de ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online. Wij geven je snel duidelijkheid.

"Super goed bijgestaan tijdens mijn ontslag. Zeker alle kleine lettertjes maken je onzeker, maar Juridisch Centrum stelt je snel gerust. Ze nemen alles van je over zoals het contact met werkgever en zorgen dat alles goed komt te staan op papier en waar je recht op hebt. Ze houden je goed op de hoogte over de voortgang. Toppers zijn het."

Samantha uit Gelderland

Lees meer klantervaringen

Beëindiging dienstverband: goed regelen

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Je kunt als werknemer niet zomaar ontslagen worden. De ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum zoeken voor je uit of het voorgenomen ontslag wel gebaseerd is op een redelijke grond. En hoe gunstig een eventueel ontslagvoorstel is dat je van je werkgever hebt ontvangen.

Zorg er dan ook voor dat je je goed laat informeren zodra je te maken krijgt met (dreigend) ontslag. Bel met de ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum voor een vrijblijvend en gratis eerste advies.

Gratis advies en ontslagcheck voor werknemers

Bij het Juridisch Centrum kun je terecht voor een gratis eerste advies bij (dreigend) ontslag. Wij beoordelen jouw situatie en beantwoorden graag jouw vragen, zoals:

 • Is mijn ontslag wel terecht of rechtsgeldig?
 • Hoe gunstig is het ontslagvoorstel dat ik van mijn werkgever heb ontvangen?
 • Zijn mijn WW-rechten wel veiliggesteld?
 • Wat is een passende ontslagvergoeding in mijn situatie?
 • Hoe hoog is de transitievergoeding waar ik recht op heb?
 • Kan ik eventueel nog een billijke vergoeding krijgen bovenop de transitievergoeding?
 • Heeft een procedure bij het UWV of de kantonrechter kans van slagen?

Kortom: wat zijn jouw rechten en welke stappen kun je ondernemen? De ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum informeren en helpen je graag.

"Stap voor stap werd ik bijgestaan. De jurist was altijd goed bereikbaar en belde snel terug. Ook met het resultaat ben ik zeer tevreden."

Nora uit Twente

Hulp bij ontslag: onderhandelen of procederen?

Hulp bij ontslag houdt in dat wij in veruit de meeste gevallen jouw ontslagkwestie oplossen door middel van onderhandelingen met je werkgever. Wij zien erop toe dat jouw recht op een WW-uitkering zoveel mogelijk wordt veiliggesteld. Dat je een passende ontslagvergoeding krijgt en dat er rekening wordt gehouden met jouw overige wensen. Wij verliezen daarbij de verhoudingen met je werkgever niet uit het oog. Maar in sommige gevallen lukt het niet om met je werkgever afspraken te maken over de beëindiging van het dienstverband. Een procedure bij de kantonrechter of het UWV is dan onvermijdelijk. Ook dan staan wij je persoonlijk bij en behartigen wij actief jouw belangen.

Gedegen juridisch advies, het inschakelen van een scherpe onderhandelaar of bijstand in een procedure, zijn van groot belang bij ontslagkwesties. De ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum helpen je graag.

"Na mijn aanzegging had ik toch wel hulp nodig om mij bij te staan in deze materie. Ze hebben mij goed en kundig geholpen, onderhandelingen gevoerd en het papierwerk verzorgd, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik geen controle had. Altijd snel en keurig overleg gehad met het juiste onderbouwde advies. In dit soort situaties onderschat je de emotie. Blij dat ik op een heldere manier de juiste hulp heb gehad. Ik raad ze zeker aan."

Max uit Breda

Hulp bij (dreigend) ontslag voor werknemers

Bij het Juridisch Centrum kun je terecht voor persoonlijke rechtsbijstand en hulp bij ontslag tegen een voordelig tarief:

 • Een scherpe onderhandelaar die actief voor jouw belangen opkomt
 • Een ervaren arbeidsrechtjurist die jou persoonlijk bijstaat in een ontslagprocedure
 • Een ontslagspecialist die jou begeleidt en al je vragen beantwoordt, in begrijpelijke taal
 • Toegankelijke en betaalbare rechtshulp, geen torenhoog uurtarief

Kortom: een deskundige aan jouw zijde die in goed overleg met jou actief je belangen behartigt, tegen zo laag mogelijke kosten.

Gratis eerste advies of ontslagcheck

Wil je weten of het voornemen tot ontslag in jouw geval terecht is? Hoe redelijk het ontslagvoorstel is dat je van je werkgever hebt ontvangen? Of je WW-rechten zijn veiliggesteld?
Stel geheel vrijblijvend jouw vraag aan de ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum en ontvang snel een gratis eerste advies. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.