Ontslagrecht voor ambtenaren

Dienstverband meeste ambtenaren nu privaatrechtelijk van aard

Door de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) is per 1 januari 2020 de Ambtenarenwet drastisch gewijzigd. De Ambtenarenwet 2017 vormt nu het wettelijke kader. Deze wet geldt voor iedereen die werkt bij een overheidswerkgever, op enkele uitzonderingen na.

Nieuwe wetgeving

Per 1 januari 2020 is voor deze groep ambtenaren op nagenoeg alle arbeidsrechtelijke kwesties het Arbeidsrecht van toepassing, zoals dat ook voor reguliere werknemers geldt. Dit betreft dus ook het ontslagrecht.

Behoor je tot de groep van de ambtenaren die onder de Wnra valt, dan kan je werkgever het dienstverband beëindigen vanwege de in de wet genoemde (voldragen) ontslaggronden:

Vragen? Wij helpen

Ben je ambtenaar en word je met ontslag bedreigd of heb je een vraag over (dreigend) ontslag?
Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum voor een geheel vrijblijvend en gratis eerste advies.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag via ons contactformulier voor werknemers.

Heb je een vraag over ontslag, loon, ziekte of een andere arbeidsrechtelijke kwestie? Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend eerste advies. Wij streven ernaar om je op werkdagen binnen 24 uur antwoord te geven.
Velden met een * zijn verplicht
Upload hieronder zoveel mogelijk relevante bestanden. Denk aan een ontslagbrief, vaststellings- of beëindigingsovereenkomst, recente loonstrook, arbeidsovereenkomst, probleemanalyse van de bedrijfsarts, overige correspondentie.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.