Voor werknemers

Alles over arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen werknemer en werkgever. Alle rechten en plichten van werknemers en werkgevers zijn vastgelegd in verschillende wetten en regels.

Als werknemer heb je dus ook te maken met het arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan salaris- en functiewijzigingen, arbeidsomstandigheden, verlof, ziekte en re-integratie.

Beoordelingen

Klanten over ons

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Komt jouw werkgever zijn re-integratieverplichtingen niet na? Word je in functie teruggezet? Houdt jouw voormalige werkgever je aan een concurrentiebeding? Neem contact op met het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht:

 • Informeel juristenkantoor
 • Specialisten in arbeidsrecht met jarenlange ervaring
 • Onafhankelijke en laagdrempelige rechtshulp
 • Juridisch advies in begrijpelijke taal
 • Gratis eerste advies voor werknemers

Met alle arbeidsrechtelijke vragen kun je bij ons terecht. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je wilt weten hoe je het beste kunt handelen in jouw situatie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Onze juristen komen op voor jouw belangen

Als je problemen hebt op je werk of met je werkgever, dan kan het Juridisch Centrum duidelijkheid geven. Omdat wij zowel werknemers als werkgevers bijstaan, kunnen wij arbeidsrechtelijke vraagstukken vanuit beide invalshoeken beoordelen. Onze ervaren juristen hebben een realistische en praktische instelling. Ze helpen graag en beantwoorden al je vragen, in begrijpelijke taal.

Eerste gratis advies

Elke situatie is uniek en verdient daarom een advies op maat. Neem vrijblijvend telefonisch contact op met het Juridisch Centrum voor een eerste gratis advies. Je krijgt dan direct een arbeidsrechtdeskundige aan de lijn. Uiteraard kun je ook vrijblijvend en kosteloos jouw vraag online stellen.

Sonja uit de regio Utrecht: “Professionele, vakkundige en snelle hulp in een vervelende situatie. Alles wordt duidelijk uitgelegd en goed teruggekoppeld.”

Lees meer klantervaringen

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.
Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. “Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou. Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent.” Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.

 • 1970

  Ronald Smits

  Ronald Smits heeft vanaf 1998 bij verschillende werkgevers gewerkt als advocaat en jurist. Hij houdt zich sinds 2000 bezig met het arbeidsrecht.
 • 1979

  Joris van Vliet

  Joris van Vliet studeerde rechten en is sinds 2007 werkzaam als jurist. Hij begon in het effectenrecht, maar spitste zich vanaf 2008 toe op arbeidsrecht.
 • 1983

  Roelant van der Sanden

  Roelant van der Sanden heeft twee studies afgerond: Sociaal Juridische Dienstverlening (HBO) en Arbeidsrecht (WO). In 2012 begon hij zijn carrière.