FAQ

Veelgestelde vragen

Met welke vragen kan ik terecht bij het Juridisch Centrum?

Bij het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht, kortweg het Juridisch Centrum, kun je terecht als je juridische vragen hebt over werk en ontslag. Bijvoorbeeld over loon, disfunctioneren, arbeidsconflict, ontslag bij ziekte, recht op een WW-uitkering, transitievergoeding, etc. Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij ons terecht.

Kan ik ook met vragen i.v.m. het corona-virus terecht bij het Juridisch Centrum?

Ja, onze arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten helpen ook werkgevers en werknemers met arbeidsrechtelijke vragen rondom de corona-crisis. Wij beoordelen jouw situatie en geven een gratis en vrijblijvend eerste advies. Bekijk ook de veelgestelde vragen hierover op onze Nieuwspagina en volg ons op LinkedIn en Twitter.

Wanneer heb ik een arbeidsrechtjurist nodig?

Je bevindt je in een vervelende werksituatie, die mogelijk risico’s en nadelige (financiële) gevolgen voor je heeft. Een arbeidsrechtjurist helpt je om deze risico’s en gevolgen te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. In een ontslagsituatie is het bijvoorbeeld belangrijk dat voor jou als werknemer je ww-rechten zijn veiliggesteld. Voor jou als werkgever is het van belang dat je tijdig handelt, bijvoorbeeld bij een ontslag op staande voet. Onze ervaren juristen helpen je de juiste juridische stappen te nemen in jouw specifieke situatie.

Wat kan het Juridisch Centrum voor mij betekenen?

Werknemers en werkgevers uit heel Nederland kunnen bij ons terecht. Onze arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten beoordelen jouw werk- of ontslagsituatie en geven je een gratis eerste advies. Als je wilt, kunnen wij je daarna ook bijstaan, begeleiden en namens jou onderhandelen of procederen.

Waar staat het Juridisch Centrum voor?

Het Juridisch Centrum biedt laagdrempelige, onafhankelijke en betaalbare rechtshulp. Wij zijn een informeel juristenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslagrecht. Je bent bij ons geen nummer, maar een mens. Wij spreken begrijpelijke taal en schakelen snel. Wij handelen zorgvuldig en altijd in goed overleg met jou. Bekijk alle klantervaringen en kom meer te weten over onze werkwijze.

Hoe verloopt het contact met het Juridisch Centrum? En wat is de werkwijze?

Het contact verloopt meestal per telefoon en per e-mail. Wij geven je eerst een gratis advies. Mochten wij vervolgens jouw belangen gaan behartigen, dan wordt een van onze juristen jouw vaste contactpersoon. De jurist gaat na overleg met jou direct aan de slag, is goed bereikbaar (je krijgt zijn mobiele telefoonnummer) en houdt je steeds op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw zaak.

Kan of moet ik langskomen op jullie kantoor?

In verband met COVID-19 is een persoonlijke kennismaking op ons kantoor momenteel niet mogelijk. Ook gaan wij voorlopig niet op bedrijfsbezoek. Wij helpen je graag per telefoon en e-mail.

Welke kosten zijn er verbonden aan de dienstverlening van het Juridisch Centrum?

In eerste instantie krijg je van ons een kosteloze en vrijblijvende inschatting van jouw zaak door een van onze ervaren arbeidsrechtjuristen. Als je ons vervolgens de opdracht geeft om jouw belangen te gaan behartigen, dan vragen wij in de meeste gevallen slechts een vaste en eenmalige eigen bijdrage. Als wij voor je gaan procederen, dan hanteren wij een uurtarief dat beduidend lager ligt dan de tarieven die de advocatuur berekent. Wij bespreken altijd vooraf de kosten met je, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Ik heb een rechtsbijstandverzekering. Kan ik dan het Juridisch Centrum wel om hulp vragen?

Ja. In veel gevallen mag je namelijk zelf kiezen door wie je je laat bijstaan als je een rechtsbijstandverzekering hebt. We bekijken graag of we je van dienst kunnen zijn, dus neem gerust contact met ons op.

Ik ben mkb’er. Kan ik met mijn vraag terecht bij het Juridisch Centrum?

Jazeker. Het Juridisch Centrum heeft veel mkb’ers als klant. Neem gerust contact met ons. Wij beoordelen jouw situatie en geven je graag een gratis en geheel vrijblijvend eerste advies. In verband met COVID-19 is een persoonlijke kennismaking momenteel niet mogelijk, maar wij helpen je graag per telefoon en e-mail.

Ik ben ambtenaar en heb te maken met (dreigend) ontslag. Kan ik terecht bij het Juridisch Centrum?

Jazeker. Aan elke werknemer voor wie het private arbeidsrecht geldt, geven wij een gratis eerste advies. Uiteraard kunnen onze ontslagspecialisten je ook bijstaan in de onderhandelingen met je werkgever over een voorgenomen beëindiging van het dienstverband of in een ontslagprocedure bij UWV of bij de kantonrechter.

Ik werk in het onderwijs en heb te maken met (dreigend) ontslag. Kan ik terecht bij het Juridisch Centrum?

Jazeker. Aan elke werknemer voor wie het private arbeidsrecht geldt, geven wij een gratis eerste advies. Uiteraard kunnen onze ontslagspecialisten je ook bijstaan in de onderhandelingen met je werkgever over een voorgenomen beëindiging van het dienstverband of in een ontslagprocedure bij UWV of bij de kantonrechter.

Wat is het verschil tussen het Juridisch Loket en het Juridisch Centrum?

Het Juridisch Loket is gefinancierd door de overheid en geeft gratis advies op allerlei rechtsgebieden. Voor zo’n advies is beperkte tijd beschikbaar. Het Juridisch Loket behartigt niet actief jouw belangen, maar zal je daarvoor doorverwijzen naar een advocaat of jurist. Bij het Juridisch Centrum kun je terecht voor een gratis en vrijblijvend eerste advies op het gebied van ontslag- en arbeidsrecht. Als je je zaak daarna uit handen wilt geven en je bent akkoord met de prijsafspraak, dan gaat het Juridisch Centrum actief jouw belangen behartigen en namens jou onderhandelen of procederen.

Gratis eerste advies?

Heb je een andere vraag of wil je advies voor jouw specifieke situatie? Neem contact op met het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.