Ontslagbegeleiding voor werkgevers

Van dossiervorming tot procedure

De ervaren ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum adviseren en begeleiden jou als werkgever graag in een zo vroeg mogelijk stadium bij een voorgenomen ontslag. Wij geven tips voor dossieropbouw en in veruit de meeste gevallen slagen wij erin om via onderhandelingen met je werknemer de zaak op te lossen door het sluiten van een beëindigingsovereenkomst. Komt het toch tot een procedure bij de kantonrechter of het UWV, dan staan we je bij.

  • Juristen arbeidsrecht en specialisten in ontslagrecht
  • Jarenlange ervaring in het begeleiden en bijstaan van werkgevers
  • Adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland
  • Snelle en slagvaardige behandeling van jouw zaak
  • Deskundig advies, in begrijpelijke taal

Neem gerust contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of vrijblijvende kennismaking. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in.

Hulp voor werkgevers bij voorgenomen ontslag

Functioneert een van je werknemers niet goed en wil je hem/haar ontslaan? Of gaat het minder goed met je onderneming en moet je om die reden het personeelsbestand inkrimpen? Je moet als werkgever een gegronde reden hebben om een medewerker te kunnen ontslaan en je moet je houden aan de wettelijke regels. De ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum helpen je graag bij een voorgenomen ontslag, bij voorkeur in een zo vroeg mogelijk stadium. Een zorgvuldige voorbereiding van het ontslag is namelijk van groot belang. Dit geldt ook voor een correct opgestelde beëindigingsovereenkomst. Wij helpen graag.

"Onze medewerkers vormen een cruciaal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Met veel aandacht en zorgvuldigheid gaan we met hen om en streven we naar een resultaatgerichte samenwerking. Maar soms schuurt het en daar moet je dan samen en op een respectvolle manier uitkomen. Het Juridisch Centrum is een juridische pijler en partner in onze bedrijfsvoering."

Hans Wendel, ondernemer op het gebied van educatieve content

Lees meer klantervaringen

Juridisch Centrum: praktische probleemoplossers

Gedegen advies - met oog voor de menselijke verhoudingen

Als je een werknemer moet ontslaan, is dat vervelend. Niet alleen omdat de juridische regels ingewikkeld zijn, maar ook omdat het meestal niet prettig is om een werknemer het slechte nieuws te brengen dat hij of zij wordt ontslagen. Wij geven je praktisch advies, zodat je op een zakelijke maar tegelijkertijd ook menselijke manier de arbeidsovereenkomst kunt beëindigen. Daarbij schuwen we een stevige aanpak natuurlijk niet als een werknemer zich echt heeft misdragen.

Een schikking treffen als het kan - procederen als het nodig is

Ontslagbegeleiding houdt in dat wij jou als werkgever vanaf een vroeg stadium adviseren en begeleiden bij een voorgenomen ontslag. Daarbij lossen wij de zaak in veruit de meeste gevallen op door onderhandelingen met je werknemer en het sluiten van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. In een enkel geval lukt dat niet en is een procedure onvermijdelijk. In dat geval kunnen wij een procedure bij de kantonrechter of het UWV voor je voeren.

Een medewerker ontslaan – soms noodzakelijk

Disfunctionerende werknemer ontslaan: start met dossieropbouw

Regelmatig nemen werkgevers pas contact met ons op als de maat al vol is: de werkgever wil het dienstverband beëindigen van een medewerker die al een tijd niet functioneert. Helaas blijkt dan vaak dat er nauwelijks een functioneringsdossier is opgebouwd. Heel begrijpelijk, als ondernemer heb je immers weinig tijd om functioneringsgesprekken te voeren en de inhoud daarvan schriftelijk vast te leggen. Of je vindt het lastig om een werknemer aan te spreken op zijn functioneren. Bekijk onze tips over functioneren en beoordelen.

Werknemers ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen

Ook bij een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen is het belangrijk eerst goed in kaart te brengen wat de mogelijkheden en risico’s zijn. Kun je de noodzaak van het ontslag voldoende onderbouwen of is het nodig om meer gegevens te verzamelen? Wat zijn de kosten die gemoeid zijn met de afvloeiingsregelingen? In sommige gevallen moet je op grond van het afspiegelingsbeginsel een medewerker voor ontslag voordragen die je juist voor je onderneming wilt behouden. Hoe ga je daarmee om? De juristen van het Juridisch Centrum denken met je mee om tot een passende oplossing te komen.

Snel een gratis eerste advies

Wil je een disfunctionerende medewerker ontslaan? Moet je medewerkers ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen? Of wil je om een andere reden het dienstverband met je medewerker beëindigen?

Neem contact op met de arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00-18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Wij helpen graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.