Ontslagrecht voor werknemers

Ontslag: een ingrijpende gebeurtenis

Ontslag of dreigend ontslag kan direct nadelige gevolgen hebben en daarom heeft u baat bij het inwinnen van juridisch advies. Je komt in een onzekere periode terecht waarin het (nog) onduidelijk is hoe de beëindiging van het dienstverband wordt geregeld en of je recht hebt op een WW-uitkering. Ook wil je weten of je aanspraak kunt maken op een ontslagvergoeding.

Gratis juridisch advies bij ontslag

Heb je een ontslagbrief, ontslagvoorstel, beëindigingsovereenkomst, vaststellingsovereenkomst of verzoek om instemming ontvangen van je werkgever? Onderteken niets, maar neem direct contact op met de arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum voor een gratis beoordeling en juridisch advies.

  • Informeel juristenkantoor
  • Ervaren arbeidsrechtjuristen en specialisten in ontslagrecht
  • Onafhankelijke en betaalbare rechtshulp
  • Snelle juridische bijstand bij ontslag in begrijpelijke taal
  • Gratis eerste juridisch advies voor werknemers in heel Nederland

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online.

"Vriendelijk , duidelijk, nemen de tijd voor je. Alles word geregeld van a tot z. Voor iedereen die in deze situatie zit van ontslag een aanrader. Alleen maar lof voor deze mensen."

William uit Noord-Brabant

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Onze juristen bieden hulp bij ontslag aan

Als je te maken hebt met (dreigend) ontslag, dan kan het Juridisch Centrum je snel duidelijkheid geven. Onze arbeidsrechtjuristen hebben jarenlange ervaring en zijn specialisten in het ontslagrecht. Omdat wij zowel werknemers als werkgevers bijstaan voor juridisch advies, kunnen wij arbeidsrechtelijke vraagstukken vanuit beide invalshoeken beoordelen. Wij hebben een realistische en praktische instelling en staan je persoonlijk bij. Snel, deskundig en in begrijpelijke taal.

Je werkgever kan je niet zomaar ontslaan

Het is belangrijk om te weten dat je werkgever je niet zomaar kan ontslaan. Je werkgever heeft een rechtsgeldige ontslagreden nodig. Ook zal hij in een ontslagprocedure bij het UWV of de kantonrechter in het gelijk moeten worden gesteld om je daadwerkelijk te kunnen ontslaan.

Tips voor werknemers

  1. Ga nooit akkoord met een ontslagvoorstel
  2. Onderteken niets
  3. Ga niet zelf met je werkgever onderhandelen
  4. Bel met het Juridisch Centrum voor een gratis ontslagcheck

Ga nooit akkoord met een ontslagvoorstel en ga niet zelf onderhandelen

Vaak zal je werkgever proberen een ontslagprocedure te voorkomen door te proberen het dienstverband te beëindigen met wederzijds goedvinden. Dit doet je werkgever door je een ontslagvoorstel aan te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. Ook kan je werkgever je vragen om schriftelijk in te stemmen met de opzegging van het dienstverband.

Onderteken niets en win direct juridisch advies in

Zet je werkgever je onder druk om zo spoedig mogelijk akkoord te gaan met zijn ontslagvoorstel? Ga nooit direct akkoord en onderteken niets. Je werkgever moet je de tijd geven om juridisch advies in te winnen. Maak van deze tijd gebruik en ontvang vrijblijvend en gratis juridisch advies van de ervaren arbeidsrechtjuristen en ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum. Wij helpen je graag.

"Het was een zeer prettige ervaring, zeker in een turbulente tijd van (onterecht) ontslag. Het Juridisch Centrum stelt je direct op je gemak en analyseert de feiten. Vanuit dit alles krijg je een eerste advies. Zonder enige vorm van druk uit te voeren op hetgeen je kan doen laten zij de keus aan jou. Ook nemen zij alle gesprekken over met je werkgever waardoor je zelf niet uit emotie kunt handelen. Ik heb dit alles als zeer prettig ervaren en onder begeleiding het beste eruit kunnen halen. Met dank aan de deskundigheid van de medewerkers!"

J. van der Kleij uit Drenthe

Gratis eerste juridisch advies

Met al je vragen over (dreigend) ontslag kun je terecht bij het Juridisch Centrum. Onze specialisten zoeken voor je uit of een ontslag in jouw situatie wel terecht is, beoordelen of je recht hebt op de transitievergoeding en een eventuele billijke vergoeding en vechten de beëindiging van je dienstverband zo nodig voor je aan.

Je kunt ook contact met ons opnemen als je wilt weten hoe je het beste kunt handelen in jouw ontslagsituatie. Wij beoordelen geheel vrijblijvend jouw ontslagkwestie en geven je een gratis eerste juridisch advies. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 of stel je vraag online.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.