Vaststellingsovereenkomst

De beëindigingsovereenkomst

Heb je (onterecht) ontslag gekregen? Of is je werkgever van plan je arbeidsovereenkomst te beëindigen? Je werkgever wil dan meestal onderhandelen over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt. De afspraken die je vervolgens maakt, worden vastgelegd in een zogenaamde beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Als je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen, verwacht je werkgever vaak op zeer korte termijn jouw reactie. Onderteken niets, maar neem contact op met het Juridisch Centrum.

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

 • Informeel kantoor, betrokken arbeidsrechtjuristen
 • Gespecialiseerd in ontslagrecht
 • Jarenlange ervaring vanuit perspectief werknemer én werkgever
 • Adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland
 • Onafhankelijke hulp bij ontslag
 • Persoonlijke en doortastende werkwijze
 • Zeer voordelige tarieven, geen torenhoge advocaatkosten
 • Gratis eerste advies, in begrijpelijke taal

Neem vrijblijvend contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op tel. 088 - 777 1010 of via het contactformulier.

Beoordelen vaststellingsovereenkomst

De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum adviseren en helpen werknemers die met ontslag bedreigd worden. Wij controleren of de in de beëindigingsovereenkomst vastgelegde voorwaarden redelijk zijn, of ze juridisch juist zijn opgesteld en of uit de vaststellingsovereenkomst blijkt dat je rechten op een WW-uitkering zijn veiliggesteld. Daarnaast kunnen wij namens jou onderhandelen met je werkgever over betere voorwaarden.
Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in ontslagrecht. Wij adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland. Dus waar je ook woont, wij helpen je graag.

"Ik kijk met veel tevredenheid terug op de ondersteuning van het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht bij de onderhandeling over mijn vaststellingsovereenkomst. Ondanks dat er wat tijdsdruk zat op de onderhandelingen, ben ik vanaf de intake tot het akkoord over de VSO erg professioneel en concreet geholpen. Ook de wijze van communicatie (direct, 'to-the-point', maar toch met inlevingsvermogen) beviel mij goed."

Maarten uit Rotterdam

Lees meer ervaringen van klanten van het Juridisch Centrum.

Beëindigingsovereenkomst bij ontslag met wederzijds goedvinden

Als jij en je werkgever afspraken maken over de beëindiging van je dienstverband en die afspraken vastleggen in een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst, dan is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Aan een ontslag met wederzijds goedvinden zitten allerlei haken en ogen. Ontdek meer over de gevolgen en risico’s bij een onslag met wederzijds goedvinden.

Vastleggen van afspraken en WW-uitkering

De belangrijkste afspraken die in de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden gemaakt hebben betrekking op:

 • Het veiligstellen van je WW-rechten;
 • De ontslagdatum;
 • De ontslagvergoeding;
 • Een eventuele vrijstelling van het verrichten van werkzaamheden met behoud van loon;
 • De uitbetaling van het vakantiegeld;
 • De uitbetaling van het loon over de opgebouwde niet-genoten vakantiedagen;
 • De toepasselijkheid van het concurrentiebeding en/of relatiebeding.

"De jurist, Joris van Vliet, zocht alles precies uit en stond steeds voor mij klaar. Communiceerde duidelijk en ondanks dat ik in het buitenland zat, verliep de communicatie vlot. Mijn dank is groot en zonder hem had ik niet zo'n goede overeenkomst gehad."

Eleonore uit Flevoland

Laat de vaststellingsovereenkomst controleren

Je kunt de afspraken in de beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst met je werkgever maar één keer maken. Goed juridisch advies en het inschakelen van een scherpe onderhandelaar zijn dus van groot belang. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum geven je deskundig advies en onderhandelen voor je met je werkgever over de ontslagvoorwaarden.

Ontbinding van de beëindigingsovereenkomst

Ben je al akkoord gegaan met een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst? En heb je daar spijt van? Of twijfel je of er wel recht is gedaan aan de situatie? Op grond van de wet heb je recht op een bedenktijd. Afhankelijk van de situatie kunnen wij binnen twee of drie weken na de ondertekening de overeenkomst voor je ontbinden.

Tips voor werknemers bij vaststellingsovereenkomst

 1. Onderteken niets, gnergens mee akkoord;
 2. Houd je beschikbaar voor werkzaamheden;
 3. Ga niet zelf onderhandelen, win eerstjuridisch advies in;
 4. Bel direct met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck.

"Thomas Stronkhorst wees mij telefonisch op mijn rechten en was daarbij zeer vasthoudend. Roelant van der Sanden zorgde voorts dat de vaststellingsovereenkomst binnen 2 weken rond was en met goed resultaat. Daarnaast is er ook begrip voor de persoonlijke kant van de zaak en hoe daaromtrent het beste gehandeld kan worden. Kortom perfect verlopen!"

Alexandra uit Zeeland

Schakel een arbeidsrechtjurist van het Juridisch Centrum in

Ook als je een rechtsbijstandsverzekering hebt of aangesloten bent bij een vakbond, kan het Juridisch Centrum vaak nog iets voor je betekenen. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent over je huidige advocaat of jurist, dan kun je een arbeidsrechtjurist van het Juridisch Centrum inschakelen. In veel gevallen mag je namelijk zelf kiezen door wie je je laat bijstaan. Je verzekering dient dan de kosten te betalen.

"Vanaf de eerste dag heeft het Juridisch Centrum mij goed geadviseerd en alles uit de kast gehaald om de beste vaststellingsovereenkomst te krijgen."

Philippe

Neem contact op

Wil je jouw vaststellingsovereenkomst laten nakijken? Wil je weten of jouw WW-rechten zijn veiliggesteld? Of wil je de onderhandelingen over de ontslagvoorwaarden uit handen geven? Neem contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 1010 (lokaal tarief) of vul ons contactformulier in. Waar je ook woont in Nederland, wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.