Dienstverband beëindigen van een zieke werknemer

Met wederzijds goedvinden afscheid nemen van elkaar

Als een werknemer ziek is (geworden) kan het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden ter sprake komen. Een reden kan zijn dat je als werkgever er geen vertrouwen in hebt dat je medewerker na zijn herstel (weer) naar behoren zal functioneren. Maar ook je zieke werknemer kan de wens hebben om het dienstverband te beëindigen. Bijvoorbeeld omdat hij geen toekomstperspectief meer ziet of grote moeite heeft met zijn re-integratieverplichtingen. Maar let goed op de risico’s. Vraag daarom een gratis eerste advies aan het Juridisch Centrum:

  • Informeel juristenkantoor
  • Betrokken, ervaren arbeidsrechtjuristen
  • Onafhankelijk en gespecialiseerd in het ontslagrecht
  • Adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland
  • Persoonlijke, daadkrachtige werkwijze
  • Zeer voordelige tarieven, geen torenhoge advocaatkosten
  • Snel advies in begrijpelijke taal

Bel voor een vrijblijvend, gratis eerste advies 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Financiële risico’s voor werkgever

Het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden kan nadelige financiële gevolgen hebben voor jou als werkgever. Bijvoorbeeld als er sprake is van zogenoemde nawerking van de ziektewetverzekering. Het is daarom aan te raden om zicht te houden op het ziekteverloop na een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden. Dit kan door een post-contractuele verplichting op te nemen in de beëindigingsovereenkomst.  Deze verplichting houdt in dat je voormalige medewerker zich onder controle moet stellen van de bedrijfsarts en mee moet werken aan re-integratieactiviteiten.

Meer informatie over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst van een zieke medewerker

Overweeg je om het dienstverband met een zieke werknemer te beëindigen? Wil je een inschatting van de risico’s voor jou als werkgever? Kortom, heb je advies nodig? Leg jouw situatie dan geheel vrijblijvend voor aan één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen. Bel 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. We helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.