Rechtsbijstandverzekering

Zelf je jurist of advocaat kiezen op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar

Ook als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kan het Juridisch Centrum je helpen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een procedure, als je een second opinion wilt of als je gewoon zelf wilt kiezen wie jouw belangen behartigt.

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."Bekijk alle beoordelingen

Ontevreden? Zelf een jurist of advocaat kiezen

Rechtsbijstandverzekeraars hebben juristen en advocaten in dienst. De verzekeraar wil graag dat zo’n interne jurist of advocaat jouw zaak behandelt. Dit is voor de verzekeraar namelijk veel goedkoper dan wanneer jij zelf een advocaat of jurist kiest. Maar misschien wil je helemaal niet dat een interne jurist of advocaat jouw zaak behandelt. Je wilt liever zelf kiezen. Of wellicht is jouw zaak al in behandeling bij een rechtsbijstandverzekeraar, maar ben je daar niet tevreden over. Ook dan mag je zelf kiezen welke advocaat of jurist jouw belangen behartigt.

Second opinion aanvragen

Twijfel je over de wijze waarop jouw zaak wordt behandeld door de rechtsbijstandverzekeraar? Of ben je het niet eens met het juridisch standpunt dat de rechtsbijstandverzekeraar over jouw zaak inneemt? Je kunt dan een second opinion vragen bij een externe jurist of advocaat. De kosten van de second opinion komen voor rekening van de rechtsbijstandverzekeraar.

Procedure

Zodra het komt tot een gerechtelijke of administratieve procedure ben je niet verplicht jouw zaak door een jurist of advocaat van de verzekeraar te laten behandelen. Als je op dat moment een advocaat of jurist wilt inschakelen die niet werkzaam is voor de rechtsbijstandverzekeraar, dan moet de verzekeraar dit toestaan. De verzekeraar moet de kosten van de jurist of advocaat ook vergoeden.

"Wanneer je te maken krijgt met een arbeidsconflict of dreigend ontslag, kan ik iedereen het Juridisch Centrum aanraden! Hou de premie van een evt rechtsbijstandverzekering lekker in de zak, zij kiezen enkel de weg van de minste weerstand en gaan niet hun best voor je doen. Dat doet Juridisch Centrum zeer zeker wel!"

Yvonne uit Tilburg

"Ik had een rechtsbijstandverzekering, maar die zag geen mogelijkheden. Ik heb contact opgenomen met het Juridisch Centrum voor een 2nd opinion. Zij zagen wel een mogelijkheid en hebben mij prima geholpen."

Aaltje uit Noord-Brabant

"Ik ben fantastisch geholpen. Mijn rechtsbijstand verzekering had ik niets aan, blij dat ik het Juridisch centrum ingeschakeld heb."

Ton uit Zuid-Holland

Bekijk meer klantervaringen en lees meer over het Juridisch Centrum.

Vragen of meer informatie? Bel het Juridisch Centrum
Heb je als werkgever of werknemer een rechtsbijstandverzekering? En wil je een second opinion? Of wil je dat wij jouw belangen behartigen in een gerechtelijke procedure? Neem contact op met het Juridisch Centrum. Wij schakelen snel en behartigen graag jouw belangen. Wij hebben al verschillende succesvolle ontslagprocedures gevoerd voor verzekerden van DAS Rechtsbijstand, ARAG en Achmea. Je rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die daarmee verband houden. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 of vul het online contactformulier in.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris en Roelant.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.