Arbeidsrecht: 10 tips voor werkgevers en ondernemers

25 Mei, 2021 15:31

Onze juristen helpen bij arbeidsrechtelijke kwesties, zoals een arbeidsconflict en ontslag. Wij adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland. Vanwege ons 10-jarig bestaan hebben onze arbeidsrechtjuristen 10 tips voor werkgevers en ondernemers op een rij gezet:

 1. Zorg dat je jaarlijks een functioneringsgesprek houdt met je medewerkers
 2. Leg met je medewerker gehouden gesprekken en gemaakte afspraken altijd schriftelijk vast
 3. Schakel bij ziekte altijd de bedrijfsarts in en houd je eventuele opvatting of je medewerker ziek is of niet voor je.
 4. Spreek nooit een langere proeftijd af dan wettelijk is toegestaan.
 5. Laat (arbeids)contracten checken door een arbeidsrechtjurist.
 6. Pas op met slapende dienstverbanden. Laat je hierover goed adviseren.
 7. Wees je bewust van de verschillen tussen nul-uren-contracten en min-max-contracten.
 8. Ga na of een verzuimverzekering past bij jouw onderneming.
 9. Onderbouw het concurrentiebeding bij een contract voor bepaalde tijd.
 10. Schakel tijdig een arbeidsrechtjurist in voor advies of begeleiding.
 11. Ben je ondernemer of werkgever en heb je ook een vraag voor onze arbeidsrechtjuristen? Bel ons of vul het online contactformulier in. Wij helpen je graag en ons eerste advies is gratis. Volg ons ook op LinkedIn. #10jaarJC

  De publicatiedatum van dit bericht tref je bovenaan de pagina. Neem voor een actuele beoordeling van je situatie contact op met het Juridisch Centrum. Wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.