Hoge raad: verplicht einde slapend dienstverband

12 November, 2019 13:28

Op 8 november 2019 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een slapend dienstverband in beginsel moet worden beëindigd als de werknemer dat wenst en de werkgever geen belang heeft bij het voortzetten van de arbeidsovereenkomst.

Van een ‘slapend dienstverband’ is sprake wanneer een langdurig arbeidsongeschikte werknemer niet meer werkzaam is en geen loon meer ontvangt, maar door de werkgever toch in dienst wordt gehouden om te voorkomen dat de transitievergoeding moet worden betaald.

Als werknemer kun je door de uitspraak van de Hoge Raad nu bij je werkgever afdwingen dat hij de transitievergoeding aan jou betaalt.
Als werkgever kun je voor het betalen van de transitievergoeding compensatie aanvragen bij het UWV.

Wacht niet langer en kom in actie!

Is in jouw geval ook sprake van een slapend dienstverband en weigert je werkgever het dienstverband te beëindigen om te voorkomen dat hij de transitievergoeding moet betalen?
Of ben je werkgever en heb je een vraag over het betalen van de transitievergoeding of het aanvragen van compensatie?

Neem contact op met onze ervaren arbeidsrechtjuristen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag via ons contactformulier. Het eerste advies is gratis.

De publicatiedatum van dit bericht tref je bovenaan de pagina. Neem voor een actuele beoordeling van jouw situatie contact op met het Juridisch Centrum. Wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.