088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Ontslagprocedures

Hoe kan ik mijn werknemer ontslaan?


Als werkgever kunt u niet zomaar het dienstverband met uw medewerker beëindigen. Er zijn meerdere ontslagprocedures. In beginsel moeten de kantonrechter óf UWV oordelen over het ontslag van uw medewerker. Daarnaast kan het dienstverband ook worden beëindigd met wederzijds goedvinden of door opzegging als de werknemer daarmee instemt.

Voor meer informatie klikt u hieronder op één van de ontslagprocedures:

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden maakt u samen met uw werknemer afspraken over de voorwaarden waaronder de werknemer wordt ontslagen. In dit geval is er geen toestemming nodig voor het ontslag van de kantonrechter of UWV. U kunt ook vooraf aan uw werknemer instemming voor het ontslag vragen. Lees meer over ontslag met wederzijds goedvinden en opzegging na instemming.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslagprocedures

  • Bouw een dossier op.
  • Laat u informeren welke ontslagprocedure het meest geschikt is.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam