Help, mijn werkgever weigert om de transitievergoeding te betalen!

1 September, 2020 18:17

Door de coronacrisis krijgen veel werknemers te maken met ontslag wegens bedrijfseconomische redenen, zoals een reorganisatie. Bij een ontslag heb je als werknemer recht op de transitievergoeding. Voorheen hoefde de werkgever deze vergoeding pas te betalen bij ontslag na een dienstverband van 2 jaar. Sinds 1 januari 2020 geldt het recht op de transitievergoeding vanaf de eerste dag van de arbeidsovereenkomst, dus ook bij een (heel) kort dienstverband. In de praktijk betalen veel werkgevers, en vooral uitzendbureaus en detacheringsbureaus, deze vergoeding echter niet. Vaak betalen ze pas als de medewerker juridische hulp inschakelt.

Financiële afweging bij kort dienstverband

Als werknemer heb je de mogelijkheid om de transitievergoeding te vorderen via de kantonrechter. Maar wanneer je slechts kort in dienst bent geweest, is je transitievergoeding niet erg hoog. Een gang naar de rechter, eventueel met bijstand van een jurist of advocaat, kost dan al gauw meer dan het oplevert. Zelfs wanneer de wederpartij wordt veroordeeld in de proceskosten. Weinig werknemers kiezen er daarom voor om er werk van te maken als ze geen transitievergoeding krijgen. En zo komen werkgevers er gemakkelijk mee weg.

Samen met collega’s naar de rechter

Weigert jouw werkgever om de transitievergoeding te betalen? Als dit geldt voor meerdere collega’s, dan kun je gezamenlijk een vordering instellen. Dit bespaart kosten en maakt het daardoor toch rendabel om te procederen. De ervaren ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum beoordelen graag jouw/jullie situatie. Uiteraard kunnen we ook de transitievergoeding voor je berekenen. En bekijken of je eventueel recht hebt op een hogere transitievergoeding.

Gratis eerste advies

Neem bij (dreigend) ontslag direct contact op met onze ontslagspecialisten voor een gratis eerste advies. Bel de Juridische Hulplijn Ontslag 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag.

Het Juridisch Centrum is een informeel juristenkantoor gespecialiseerd in ontslag- en arbeidsrecht. Onze ervaren juristen bieden onafhankelijke en betaalbare rechtshulp. Persoonlijk, snel en in begrijpelijke taal. Werknemers en werkgevers uit heel Nederland kunnen bij ons terecht. Arbeidsrechtelijke vraagstukken kunnen wij hierdoor vanuit beide perspectieven beoordelen.

Lees meer over onze juristen en onze werkwijze. Bekijk ook onze klantreviews.

De publicatiedatum van dit bericht tref je bovenaan de pagina. Neem voor een actuele beoordeling van jouw situatie contact op met het Juridisch Centrum. Wij helpen je graag.

 

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.