088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Non-actiefstelling en schorsing

U mag niet meer werken


Bent u op non-actief gesteld? Of heeft uw werkgever u geschorst? In beide gevallen heeft uw werkgever een goede reden nodig om dat te doen.

Gegronde reden
Uw werkgever kan u niet zomaar schorsen of op non-actief stellen. Hij heeft een gegronde reden nodig. Zo moet uw werkgever een redelijk belang hebben dat zwaarder weegt dan uw belang als werknemer. Bovendien moet er sprake zijn van (ernstig) verwijtbaar gedrag van uw kant.

Directe gevolgen
Het directe gevolg van een schorsing of non-actiefstelling is dat u voor uw werkgever geen werk meer mag verrichten en ook niet meer op de werkvloer mag komen. Uw werkgever is wel verplicht om uw loon gedurende de schorsing of non-actiefstelling door te betalen.

Protest aantekenen
Zodra u door uw werkgever bent geschorst of op non-actief bent gesteld, is het belangrijk dat u aan uw werkgever direct – schriftelijk – laat weten dat u het er niet mee eens bent. In de protestbrief/e-mail geeft u het volgende aan:

  • dat u beschikbaar bent om uw werkzaamheden te blijven verrichten en
  • dat uw werkgever verplicht is om het loon door te betalen.

Rechten en plichten
Wordt u geschorst of op non-actief gesteld? Dit kan de opmaat zijn naar de beëindiging van uw dienstverband. Het is dan ook belangrijk dat u goed juridisch advies krijgt, want u hoeft zich niet zomaar neer te leggen bij een schorsing of non-actiefstelling. U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze juristen en u laten adviseren over uw rechten en plichten.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam