088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Verstoorde arbeidsrelatie

Conflict met collega of leidinggevende


Heeft u een conflict of een verstoorde arbeidsrelatie met uw leidingggevende of met een collega? Een vervelende situatie voor u, want het veroorzaakt vaak stress en u gaat met tegenzin naar uw werk.

Botsende karakters
Meestal vloeit een verstoorde arbeidsrelatie voort uit een botsing van karakters tussen de werknemer en zijn leidinggevende of collega. Ook kan het zijn dat er een verschil van mening bestaat over de wijze waarop het werk moet worden uitgevoerd.

Ontslag
Als het conflict al enige tijd bestaat, zal een werkgever meestal proberen het dienstverband met de veroorzaker van de problemen te beëindigen. Maar het komt ook regelmatig voor dat een werknemer moet vertrekken, terwijl de leidinggevende de veroorzaker van de verstoorde arbeidsrelatie is.

Aantonen
Uw werkgever kan u niet zomaar vanwege een verstoorde arbeidsrelatie ontslaan. Uw werkgever zal moeten aantonen dat van hem niet kan worden gevergd dat hij de arbeidsovereenkomst nog langer laat voortduren. Daarbij zal uw werkgever op zijn minst aannemelijk moeten maken dat u degene bent die voor problemen zorgt.

Meestal nodigt de werkgever u uit voor een gesprek, waarin hij duidelijk maakt dat uw doen of laten onacceptabel is. Vervolgens bevestigt de werkgever de inhoud van het gesprek in een brief, die vaak de vorm van een waarschuwing heeft. Deze gang van zaken kan zich – afhankelijk van de ernst van de gedragingen – een aantal keren herhalen. Op een gegeven moment kan uw werkgever ook besluiten een ontslagprocedure te starten bij de kantonrechter.

Rechten en plichten
Is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie of een arbeidsconflict dan is het prettig om te weten wat uw rechten en plichten zijn. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met onze arbeidsrechtjuristen om te bespreken wat u tijdens een gesprek met uw werkgever wel of niet moet zeggen en hoe u het beste kunt handelen.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief).

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij verstoorde arbeidsrelatie

  • Houd een dagboek van de gebeurtenissen bij.
  • Heeft u een waarschuwing gekregen, maak schriftelijk bezwaar.
  • Doet uw werkgever u een ontslagvoorstel, ga niet akkoord.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam