088 - 777 10 10
ma-vr 08.00-18.00 (lokaal tarief)
 
 
Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u wanneer het u uitkomt!

Werknemers

Ontslag - een ingrijpende gebeurtenis


Als u ontslagen wordt, heeft dat direct gevolgen voor uw privéleven. U komt in een onzekere periode terecht, waarin het nog onduidelijk is hoe uw ontslag wordt geregeld en of u aanspraak maakt op een WW-uitkering. Bovendien is het nog onduidelijk of u aanspraak kunt maken op een ontslagvergoeding.

Ontslag hoe werkt dat?
Heeft u te maken met een (dreigend) ontslag? Dan is het belangrijk om te weten dat uw werkgever u niet zomaar kan ontslaan. Uw werkgever zal ten eerste een goede ontslagreden moeten hebben. Heeft, of denkt uw werkgever een ontslagreden te hebben dan zal hij een ontslagprocedure moeten starten om u daadwerkelijk te kunnen ontslaan.

Wederzijds goedvinden
Vaak zal uw werkgever proberen om een ontslagprocedure te voorkomen. Uw werkgever wil het dienstverband dan met wederzijds goedvinden beëindigen. Dit doet uw werkgever door u een ontslagvoorstel, beëindigingsovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst aan te bieden. Ook kan de werkgever u vragen om schriftelijk instemming te verlenen aan het ontslag.

Let op!https://www.juridischcentrum.com/werknemers/beeindigingsovereenkomst/
Uw werkgever zal u flink onder druk zetten om akkoord te gaan met uw ontslag. Ga daarom nooit direct akkoord! Uw werkgever moet u de tijd gunnen om juridisch advies in te winnen. Maak van deze tijd gebruik en laat u vrijblijvend door onze arbeidsrechtjuristen adviseren.

Heeft u een ontslagvoorstel, beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst, verzoek om instemming of ontslagbrief ontvangen? Neem contact op met de arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum voor een gratis ontslagcheck.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel 088 - 777 10 10 (lokaal tarief)

Plaats dit artikel op FacebookPlaats dit artikel in LinkedInPlaats dit artikel in Twitter

Tips bij ontslag

  • Ga nooit akkoord met een ontslagvoorstel.
  • Onderteken niets.
  • Ga niet zelf met uw werkgever onderhandelen.
  • Gratis ontslagcheck.
stel gratis
uw vraag online
Laatste nieuws
Juridisch centrum...
helpt werknemers en werkgevers in heel Nederland!
Juridisch centrum helpt werknemers en werkgevers door heel Nederland!GroningenLeeuwardenAssenZwolleAlmeloZutphenArnhem's HertogenboschRoermondMaastrichtBredaDordrechtMiddelburgRotterdamUtrecht's GravenhageAlkmaarHaarlemAmsterdam